tyler-milligan-56027-unsplash.jpg

Biopati

En helhetlig analyse- og innvortes terapiform

 

Biopati består av

- Ernæring

- Kosttilskudd

- Urter/utrensing

- Immunterapi

- Symbioseterapi

Målet med behandlingen

er alltid å sette igang organismens egne selvhelbredende krefter og igjen oppnå indre likevekt - som er en forutsetning for reell helse og sunnhet. Behandlingen vil samlet sett styrke og rense organismen. Biopati kan også brukes som forebygging av helseplager og generelt som en styrkende og utrensende kur. Det benyttes kun naturlige preparater og metoder.

Hva er sunnhet?

I vår organisme foregår uopphørlig tusenvis av biokjemiske prosesser som reguleres og integreres i en koordinert helhet av nerve-, hormon- og immunsystemet. Saltkonsentrasjon, væskebalanse, temperatur, konsentrasjon av oksygen, næringsstoffer, avfallsstoffer o.s.v. reguleres konstant og holdes innenfor snevre grenser. Derved opprettholdes et noenlunde stabilt indre miljø på tross av omskiftelige ytre omstendigheter. Den indre balanse kalles homeostase og er en forutsetning for sunnhet.

Faktorer som forstyrrer sunnheten

kalles antihomeostatiske faktorer. Dette kan være psykososialt stress av ulik art, nedarvede gener, morens tilstand under graviditet og medfødte forgiftninger, kjemiske faktorer som mangel på vitaminer, mineraler, umettede fettsyrer, proteiner, enzymer  m.m. Dessuten belastning av skadelige tilsetningsstoffer i mat, miljøgifter, stimulanser og fysiske faktorer som manglende mosjon, sol, frisk luft og søvn. Skadelig stråling fra vannårer og el-installasjoner kan også belaste organismen.

Utsatt for de antihomeostatiske faktorers forstyrrende innflytelse, prøver kroppen å tilpasse seg situasjonen og regulere seg tilbake til likevektstilstand. Denne tilstand kalles adaptasjon, og utløser alltid en serie fysiologiske reaksjoner:

Oppfølging

Man går i noen uker på regulerende kur og gjør så en ny konsultasjon med tester for å regulere programmet videre. Etter endt behandlingstid skal man kunne gå tilbake til vanlig sunn kost uten andre tilskudd enn de som skal vedlikeholde balansen.